2021-04-25 MK

Hyra 2021
Hyresförhandlingarna med SigtunaHem strandade och överlämnades till Hyresmarknadskommittén (HMK). Ärendet lämnades senare vidare till en oberoende skiljedomare som beslutade att hyreshöjningen skulle vara 1,6% från och med 1 mars 2021.

Stängda gemensamhetslokaler
Under rådande Coronapandemi hyr vi inte ut våra gemensamhetslokaler. Detta beslut har tagits centralt och gäller för alla Hyresgästföreningar.

Årsmöten 2021
Rådande coronapandemi har medfört att våra årsmöten - för lokala föreningar i februari och för förening i mars - inte kan/kunnat genomföras som vanligt.
I stället har vi schemalagt årsmöten för lokala föreningar, endast de som har vald styrelse eller arbetsgrupp och dessutom har eget ansvar för verksamhet och ekonomi, under tiden 17 maj till 1 juni. Medlemmar kommer att kallas via mejl eller brev.

17 maj, LH Sätuna Norra (Stationsgatan 8, Södergatan 50, 41-55 samt Västra Bangatan 31-43)
17 maj, LH Tingvalla I (Tingvallavägen 4-36)
18 maj, LH Brännbo (Trollbergsvägen, Bergvägen, St Brännbovägen, Falkvägen samt Ormbergsvägen)
19 maj, LH Steningehöjden (Nybodavägen, Odlarvägen, Blomstervägen, Plommonvägen, Körsbärsvägen, Solursgatan, Solurstorget samt Spaljévägen)
19 maj, LH Nunnan (Stora Gatan 70-82)
20 maj, LH Granit&Glimmer (Granitvägen samt Glimmervägen)
24 maj, LH Väringavägen (Väringavägen, Lönngränd, Stora Gatan 36-38)
24 maj, LH Viggeby (Drottningvägen samt Rosersbergsvägen)
25 maj, LH Sleipnergatan/Steninge Backe (Sleipnergatan40-86 samt Steninge Backe)
26 maj, LH Lindvägen (Lindvägen 2-46)
26 maj, LH Pilsbo (Nyponvägen, Hagtornsvägen, Haraldsborgsvägen, Kardborrvägen, Rådman Ledins väg samt Melcher Skoughs gata)
27 maj, LH Buregatan (Buregatan 5-9, 6-10)
31 maj, LH Magne-/Ymegqtan (Magnegatan samt Ymergatan)
  1 jun, LH Tvär-/Tingvallavägen (Tvärvägen 11-15 samt Tingvallavägen 38-40)
 
Föreningens årsmöte är inbokat 17 juni.

Språkcafé - ordinarie verksamhet, med fysiska möten är inställd p g a rådande coronapandemi
nder våren har vi testat digitalt språkcafé. Resultatet blev inte vad vi förväntade oss och därför har vi avslutat projektet. I stället avvaktar vi och hoppas på att kunna öppna upp språkcaféet, i fysisk form precis som tidigare, i Hyresgästernas Hus till hösten.


Pensionärsklubb   -  samtliga aktiviteter inställda p g a rådande coronapandemi  

Grannsamverkan
Vi jobbar aktivt, tillsammans med berörda hyresvärdar, för att få igång grannsamverkan i våra bostadsområden. De områden som f n har startat grannsamverkan är Sätuna Norra, Lindvägen, Märstadal, Pilsbo, Buregatan, Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granit&Glimmer, Väringavägen och Viggeby. 
Är du intresserad av att starta upp grannsamverkan där du bor, eller om du vill ingå i en redan uppstartad grupp - så är du välkommen att höra av dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Medlemsförmåner
Som medlem kan du ta del av ett antal förmåner hos företag i kommunen - Spett Shawermaspecialisten, Sticks & Stones, Restaurang  Kopparkitteln, Café Myntet/The Coin, Indian Paradise, Wenngarns Bageri,  Märsta Hälsobutik, Märsta Veterinärpraktik, Joes Imperium och Festspecialisten.