2021-04-25 MK

Hyra 2021
Hyresförhandlingarna med SigtunaHem strandade och överlämnades till Hyresmarknadskommittén (HMK). Ärendet lämnades senare vidare till en oberoende skiljedomare som beslutade att hyreshöjningen skulle vara 1,6% från och med 1 mars 2021.

Stängda gemensamhetslokaler
Under rådande Coronapandemi hyr vi inte ut våra gemensamhetslokaler. Detta beslut har tagits centralt och gäller för alla Hyresgästföreningar.

Årsmöten 2021
Rådande coronapandemi har medfört att våra årsmöten - för lokala föreningar i februari och för förening i mars - inte kan/kunnat genomföras som vanligt.
I stället har vi schemalagt årsmöten för lokala föreningar, endast de som har vald styrelse eller arbetsgrupp och dessutom har eget ansvar för verksamhet och ekonomi, under tiden 17 maj till 1 juni. Medlemmar kommer att kallas via mejl eller brev.

17 maj, LH Sätuna Norra (Stationsgatan 8, Södergatan 50, 41-55 samt Västra Bangatan 31-43)
17 maj, LH Tingvalla I (Tingvallavägen 4-36)
18 maj, LH Brännbo (Trollbergsvägen, Bergvägen, St Brännbovägen, Falkvägen samt Ormbergsvägen)
19 maj, LH Steningehöjden (Nybodavägen, Odlarvägen, Blomstervägen, Plommonvägen, Körsbärsvägen, Solursgatan, Solurstorget samt Spaljévägen)
19 maj, LH Nunnan (Stora Gatan 70-82)
20 maj, LH Granit&Glimmer (Granitvägen samt Glimmervägen)
24 maj, LH Väringavägen (Väringavägen, Lönngränd, Stora Gatan 36-38)
24 maj, LH Viggeby (Drottningvägen samt Rosersbergsvägen)
25 maj, LH Sleipnergatan/Steninge Backe (Sleipnergatan40-86 samt Steninge Backe)
26 maj, LH Lindvägen (Lindvägen 2-46)
26 maj, LH Pilsbo (Nyponvägen, Hagtornsvägen, Haraldsborgsvägen, Kardborrvägen, Rådman Ledins väg samt Melcher Skoughs gata)
27 maj, LH Buregatan (Buregatan 5-9, 6-10)
31 maj, LH Magne-/Ymegqtan (Magnegatan samt Ymergatan)
  1 jun, LH Tvär-/Tingvallavägen (Tvärvägen 11-15 samt Tingvallavägen 38-40)
 
Föreningens årsmöte är inbokat 17 juni.

Språkcafé - ordinarie verksamhet, med fysiska möten är inställd p g a rådande coronapandemi
nder våren har vi testat digitalt språkcafé. Resultatet blev inte vad vi förväntade oss och därför har vi avslutat projektet. I stället avvaktar vi och hoppas på att kunna öppna upp språkcaféet, i fysisk form precis som tidigare, i Hyresgästernas Hus till hösten.


Pensionärsklubb   -  samtliga aktiviteter inställda p g a rådande coronapandemi  

Grannsamverkan
Vi jobbar aktivt, tillsammans med berörda hyresvärdar, för att få igång grannsamverkan i våra bostadsområden. De områden som f n har startat grannsamverkan är Sätuna Norra, Lindvägen, Märstadal, Pilsbo, Buregatan, Magne-/Ymergatan, Centrala Valsta, Steningehöjden, Granit&Glimmer, Väringavägen och Viggeby. 
Är du intresserad av att starta upp grannsamverkan där du bor, eller om du vill ingå i en redan uppstartad grupp - så är du välkommen att höra av dig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Medlemsförmåner
Som medlem kan du ta del av ett antal förmåner hos företag i kommunen - Spett Shawermaspecialisten, Sticks & Stones, Restaurang  Kopparkitteln, Café Myntet/The Coin, Indian Paradise, Wenngarns Bageri,  Märsta Hälsobutik, Märsta Veterinärpraktik, Joes Imperium och Festspecialisten.

- 2020-12-28 MK -
Revisorer väljs vid föreningens årsmöte, vanligtvis i mars, och deras uppgift är att granska föreningsstyrelsens verksamhet och ekonomi. Revisorernas uppgift är också att ansvara för granskningen av de lokala hyresgästföreningar som inte har egna valda revisorer.

Våra revisorer är:

Mona Karlsson, sammankallande
Stephan Sundling

 

 

 

- 2017-09-19 MK -

Vi har vår föreningslokal – Hyresgästernas Hus – på Södergatan 50 i Märsta. Lokalen ingår i det boinflytandeavtal vi har tecknat med SigtunaHem.
Lokalen använder vi för egna möten, kurser och konferenser men vi hyr också ut den till andra föreningar för möten av olika slag. Våra egna lokala föreningar har dessutom tillgång till lokalen och kan utnyttja den vid behov t ex för att tillverka och trycka flygblad eller områdestidningar men också för möten om de saknar egen lokal eller om deras egen är för liten.

Lokalen är handikappanpassad och kompletterad med hörselhjälpmedel. Projektor och overhead finns naturligtvis. Köket är väl utrustat och har tillbehör för ca 50 personer.

Någon uthyrning till privata fester eller tillställningar förekommer inte. Kostnaden för att hyra vår lokal är 150 kr per tillfälle under dag- eller kvällstid och 300 kr för bokningar som gäller både dag och kväll. Eventuell uthyrning ska inte inkräkta på vår egen verksamhet och därför hyr vi endast undantagsvis ut under helger samt kvällstid på tisdagar och torsdagar. Föreningar som vill hyra lokalen bokar och hämtar nyckel hos Margareta Billegren, Lindvägen 16, Märsta, telefon 070-674 06 48.  

Länk till Hem och Hyra nätupplag!